Uttalande från Mitutoyo angående krisen i Ukraina

Mitutoyos europeiska verksamhet består av ett mångkulturellt team av människor från många delar av världen. En av våra viktigaste principer från högsta ledningen är att stödja och främja fred, lycka och harmoni i alla miljöer.

Därför uttrycker vi vår djupa oro och sorg över den eskalerande militära aggressionen som nu drabbar Ukraina. Eftersom vi har kollegor och vänner i både Ukraina och Ryssland är detta något vi har bekymrat oss mycket. Även om vi har separata organisationer över hela världen, står vi inom Mitutoyo tillsammans som ett team och delar vår tro på fred och diplomatiska lösningar, där överträdelser mot internationell humanitär rätt är helt i strid med våra företagsvärden.

För att stödja de personer som drabbats av denna konflikt, och som nu är i stort behov av hjälp, har vi uppmanat till en insamlingskampanj inom Mitutoyo Europe Group. Den summa som våra medarbetare donerar, kommer Mitutoyo Europe att dubbla. Det beloppet ska skickas som en donation till Röda Korset för att stödja flyktingarna i denna militära aggression.

När det gäller fred mellan människor får vi inte aldrig förlora hoppet, och vi ska aldrig ge upp.

Viktigt: Mitutoyo har ingen tillverkning eller underleverantörer i dessa länder.