Mitutoyokoncernen

Det tydliga och kompromisslösa målet att kunna erbjuda bästa möjliga kvalitet och mervärde överallt har tagit Mitutoyo, från sin blygsamma start 1934, till att bli den främsta leverantören av mätteknikutrustning i världen.

Företaget är verksamt i mer än 100 länder med utveckling, produktion och försäljning. Bara i Japan, driver Mitutoyo två utvecklingscenter, 10 produktionsanläggningar, två metrologiinstitut, fem kalibreringslaboratorier, sju servicecenter och sju M³ Solution Centers utöver huvud- och försäljningskontoren i Kawasaki.

Internationellt har Mitutoyokoncernen en betydande närvaro i nästan 40 länder, med mer än 80 filialkontor och nationella distributörsnätverk, 65 M³ Solution Centers, 17 produktionsanläggningar, sex laboratorier för forskning och utveckling, 12 metrologiska institut och 20 kalibreringslaboratorier. Dessutom har Mitutoyo representanter i cirka 60 länder.

Denna omfattande världsomspännande infrastruktur innebär att våra kunder kan vara säkra på att alltid få lokal support, global teknisk rådgivning och logistisk backup för att alltid hålla deras viktiga mätutrustning i drift på ett effektivt och lönsamt sätt med minimalt antal driftstopp, oavsett var de befinner sig. Detta är särskilt viktigt för våra multinationella kunder som behöver samma stöd för sina partners och leverantörer i utlandet som de själva får från Mitutoyo.

Meddelande från VD:n

ceo2017.jpg

 – Jag vill börja med att tacka er helhjärtat för att ni använder Mitutoyos produkter. Sedan etableringen 1934 har Mitutoyo erbjudit mätverktyg som bl.a. mikrometrar och skjutmått, och systeminstrumentprodukter såsom samordnade mätinstrument, formmätinstrument och optiska mätinstrument, till marknader runtom i världen under mottot "kvalitet först", och företagets produkter har sedan dess efterfrågats och använts av kunder överallt.

Tack vare ert stöd är vi nu ett ledande globalt varumärke och tillverkare av ett omfattande sortiment av precisionsmätningsutrustning. Under 2000-talet, ett sekel under vilket vi förväntar oss stora tekniska innovationer som nanoteknik, kommer Mitutoyo i sin roll som världsledande företag, att fortsätta ägna sig åt den outtröttliga strävan efter ledande teknologier som tillgodoser de förändrade behoven inom näringslivet, och inte bara tillhandahålla mätverktyg utan även mätningsrelaterad teknik. Vi ser fram emot din vägledning och ditt stöd när vi arbetar mot dessa mål.

Yoshiaki Numata - VD